Saturday, 18 October 2014

Patapum Toddler V3 SSC ori ke?


As salammualaikum wbt..

Lately ni, ramai orang malaysia dah berjinak dengan babywearing. Alhamdulillah.. Baguslah, kebaikkan disebarkan. Sangat trendy dan style sambil babywearing. Takde istilah gendong macam i*d*n lagi ye. Mat salleh over the sea tu lagi ramai yang guna gendong baby. ;)

Tapi..masalahnya, ada pihak tak bertanggungjawab yang jual FAKE CARRIER! Tau tak ia membahayakan nyawa baby yang tak berdosa?? Banyak kes baby terjatuh la, buckle patah la.. Seriau.... Siapa nak bertanggungjawab tu? Banyak yang saya tengok live depan mata jual fake carrier, inikan pula online. Berlambak!

Jadi, to all mommies.. Please babywering safely. Beli yang original dari authorized seller. 

Macam mana nak tau fake? Antaranya:
Tengok ciri2 details.
Siapa seller.
Harga. Kalau ssc bawah 100 tu mmg confirm fake la kan. Tapi ada jugak yg jual fake guna harga ori. So, berhati hati ye mommies.

So far, carrier brand ergo paling banyak saya nampak yang fake dijual. Ergo kan famous, yang ori pun pricey. Takut sangat ramai yang tergoda dgn fake, beli dengan ilmu ye syg2..

Sebelum ni saya guna bay ring sling je. Sebab baby Muhammad pun dah 4 bulan, badan pun semakin semangat..Saya dah selamat membeli ssc patapum. Price, hanya rm125 sahaja! :) paling murah setakat ni. Ori ke???? Alhamdulillah ori. Actually harganya ialah rm299. Tapi ada clearance sale. Beli kat authorized seller, tinytapir.com. Ada warranty ke?? Refer email reply dari pihak tiny tapir:


Ok kan? So far so good. Patapum ssc never failed me yet! Alhamdulillah.. Lepas ni, banyak la gambar entry dengan patapum in action! :) 

Happy safely babywearing mommies! ❤️

1 comments on "Patapum Toddler V3 SSC ori ke?"

eamy milea on 1 December 2014 at 01:36 said...

Happy babywearing..sama lah sy pun bli ngan tinytapir..so far ok sgt2.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men