Sunday, 22 November 2015

Teachers' Year-End Gift 2015


As salammualaikum wbt... :)

Saya suka buat gift! Bahagia bila dapat buat orang lain happy. Kalau ada bajet, memang hari-hari nak buat gift.hehehe... So, kali ni nak share idea gift untuk cikgu-cikgu tadika Aleesya. Iyelah, Aleesya kan last kat Tadika PASTI tahun 2015 ni. Lepas ni nak pindah sekolah lain pula.. :')

Nak buat hadiah kenang-kenangan daripada Aleesya, haruslah libatkan hasil dari Aleesya juga. :)
Nota ni khas daripada Aleesya kepada cikgu-cikgu. Walau comot-comot sikit, ikhlas daripada Aleesya.
Semangat dia tulis sendiri. Berusaja siapkan juga sebelum Aleesya masuk tidur. ;)

Ini hasilnya.. Penanda buku paling istimewa.
Mommy designkan bookmark special untuk cikgu-cikgu.
Siap laminate sekali supaya tak cepat rosak. :)

Tadaaa! Dah siap. Cantekkk tak?
Semua mommy DIY sendiri. Kecuali buku-buku ilmiah tu, haruslah beli kan..hehe (takkan nak tulis buku sendiri.. :p)
Sampai larut malam buat bersungguh-sungguh.
Laminate pun buat sendiri sebab takde mesin.. :p ;)

Saya laminate pakai seterika sahaja.. :)
Senang je tau. Tapi saya guna plastik laminat saiz A6, so masih passed kalau guna sterika.
Kalau saiz besar, saya belum pernah, takut juga kalau berkedut. :p

How to laminate using iron?
1. Masukkan kertas kat dalam plastik khas untuk laminate tu. Pastikan letak centre cantik-cantik.
2. Alaskan atasnya kertas tebal (saya guna kadboard drawing blok yang belakang sekali tu).
3. Panaskan sterika suhu yang sesuai, jangan panas sangat!
4. Sterika atas kadboard. Jangan iron direct kat plastik tau!
5. Tengok laminate dah perfect ke belum. Pastikan takde gelembung n laminate jadi cantik.
Terbalikkan n iron lagi sikit2 bagi cantik.
Siap!

Kat belakang tu, reben saya lekatkan supaya bookmark ni khas kat sini.
Takmo hilangkan..heheeh. :p

Siap!


Moga special gift untuk cikgu-cikgu ni bermanfaat. In shaa Allah..





Adik pun nak bagi something. Nasib baik ada standby keychain n fridge magnet lebih. :)

Aleesya cakap nak beri hadiah kat sahabat-sahabat juga. Tapi mommy tak sempat belikan.
Jadi, mommy bagi Aleesya idea untuk buat kad je. Aleesya kan suka buat benda-benda seni... :)
Hasilnya nanti saya share kat entry lain ye.

Love,
Mommy Ima.. :)



0 comments on "Teachers' Year-End Gift 2015"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men