Monday, 11 December 2017

Lazada Online Revolution


As salammualaikum wbt.. :)

Dah tak terkira berapa banyak yang mommy dah pernah beli di Lazada. Hehe.. Kalau cuci mata, boleh dikatakan hari-hari jengah Lazada. ;p
Masa dulu belum pernah beli online kat Lazada, risau dah takut juga macam-macam. Tapi, bila mommy dah beli dengan jayanya dan semua okay...mommy would like to say Lazada is one of the most trusted online shop!

Why? Why mommy suka shopping kat Lazada?haha.. :'D Jom revealed..


a.  Apa barang pertama mommy beli kat Lazada?


Mommy dah rancak start purchased di Lazada, around tahun 2015.
First time products mommy beli kat Lazada - waterproff matress protector, infrared thermometer, and stick blackboard chalk.
My first time order dengan Lazada. ;)


Matress protector ni masih ada hingga sekarang! Sangat berguna ada anak-anak yang start training diapers free. ;)
Thermometer ok lagi, tapi bateri dah k.o. belum berganti..hihi.
Sticker blackboard pun masih utuh lekat kat wall playroom anak-anak. Hehehe... :)

Masih melekat di dinding playroom anak-anak yang sama. 2015-1017. :D
Masih digunakan dengan sebaiknya oleh anak-anak soleh dan solehah mommy. :)
From left; Aneesa, Alham, Aleesya.


b.  Jenis item macam mana yang mommy prefer beli online kat Lazada?

Antara barang yg mommy suka dan prefer beli kat Lazada - firstly, bahagian Baby & Toys.
Kalau nak borong diapers, memang syok beli kat Lazada. Harga mostly lebih murah.
Tak payah tangan mommy yang sado ni nak angkut berkotak diapers. :'D Nanti Lazada hantarkan sampai depan rumah.
Lagipun, selalu je ada offer Free Delivery. Memang time offer ni, harus grab cepat! :)
Educational toys pun bagus-bagus kat Lazada. Senang kalau nak cari buat hadiah anak-anak kan. Suprise terus sampai rumah, anak-anak pun tambah excited. :D
Tools untuk baby and toddler pun mommy banyak beli kat Lazada. Portable toilet trainer seat, baby soother, baby teether, breastmilk collector, dan macam-macam lagi.

Second, mommy suka cuci mata pastu terbeli kat bahagian Home & Living.
Dalam ni pun mommy rambang mata.hahaha..
Cleaning tools, kitchen tools, storage and organization.
Banyak dah beli, mommy tak listkan kat sini ye. Take time nak ingat balik dah beli apa sebelum ni. Hahah.. :'D

Mula-mula, mommy prefer barang yang bukan elektronik. Sebab mommy risau masa delivery handling tak proper, tercampak atau terjatuh. Atau cip elektronik yang sensitif.
Tapi mommy pernah beberapa kali beli barang elektronik juga kat Lazada. Sebab tak tahan godaan harga murah.hehehe.. :')
Ada yang cari-cari kat kedai tak jumpa, nampak kat Lazada. So, beli online je senang.
Alhamdulillah, setakat ni tiada masalah barangan elektrik dan elektronik yang dibeli. Its working well till now.
Contohnya kami beli Wireless triangle sweeper, Xiaomi phone, OTG pendrive, smart watch, GPS kids watch, etc.


c.  Apa bagi mommy yang suka sangat beli kat Lazada?

Beli online kat Lazada macam-macam jimat.
+ Harga lebih murah
+ Jimat masa. Just click, add to cart, payment. Done beli!
+ Then, tunggu depan rumah. Delivery to your doorstep. Jimat minyak.
+ Each item ada details tentang product, ruang review dan feedback dari pembeli. So, boleh teliti dengan tenang satu persatu yang mana pilihan hati.

Sambil baring-baring pun boleh shopping.
Boleh rancang sebaiknya apa nak dibeli.
Then, senang nak bandingkan harga dan offer yang ada. :)


d.  Products apa yang mommy plan nak beli kat Lazada semasa Online Revolution sales nanti?

Diapers, Printer, toys, steamer iron, spray mop, drones, mi band dan banyak lagi.

Mommy selalu beli diapers brand Drypers dan Genki.
Alhamdulillah, so far memang tiada masalah beli dari Lazada.
Terasa lagi mudah. Lagi best bila beli banyak-banyak time Free Delivery. heheh.. :p



Spray Mop dan Steam Iron. 
Mop lantai dan iron baju antara task mommy setiap hari. Kalau dapat beli 'pembantu' macam ni, memang bahagia sangat.hihihi..
Tengah tunggu mana tau esok ada offer baik punya, memang mommy grab tanpa segan silu.:p



Printer. Masih sedang survey beberapa jenis dan brand dan seller di Lazada.
Tapi memang confirm akan beli.
Sebab tahun depan dah dua orang anak mommy bersekolah.
kerja sekolah sekarang advance. Banyak betul nak kena print lah, photostate lah..
Kalau ada kat rumah dah senang. Takde kelam kabut cari kedai fotostat malam-malam hari. :'D

Toys. Ni bukan toys untuk anak-anak je. Dengan mommy daddy pun tumpang main sekali. hahaha.. :D
Trampoline, balloon shark ni dah lama tersimpan dalam wishlist.
Harga pun dah offer ni, rasa tak sabar nak add to cart dan check out terus. :p


Mommy sedang survey Drones atau Mi Band untuk wedding anniversary gift to daddy... Shhh.. (harap daddy belum baca post entry mommy ni sebelum anniversary kami yang ke-9 tak lama lagi..hihihi. :p) 


You all, jangan lupa tau ada sales hebat 12.12!
Jom Lazada Online Revolution sales, start dari 11th - 14th December 2017.
https://www.lazada.com.my/online-revolution

Pasti tambah berbaloi-baloi! :)




Download siap-siap apps Lazada tau!
Ni memang 'lokasi' yang jari mommy selalu pergi hari-hari..hehehe.
Add to wishlist items idaman, pastu mana berkenan terus add dalam cart. :)

Love,
Mommy_ima~

0 comments on "Lazada Online Revolution"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men