Thursday, 7 December 2017

Majlis Hari Kualiti Sekolah


As salammualaikum wbt.. :)

Sorry for the late post. Dah post tentang konvo Aneesa, so this one post kakak Aleesya pula. Majlis Hari Kualiti (other school biasanya majlis kecemerlangan/ anugerah/ etc.) anak-anak yang cemerlang di sekolah dan lebih berkualiti.


Alhamdulillah... Kakak Aleesya menduduki tempat kedua dalam kelas (2/33), dan kedua dalam darjah (2/155).



Tahun 2 ni, kakak Aleesya dapat 2 trofi lagi.
Tempat kedua, 
dan
Mata pelajaran tertinggi (PI).
Kakak Aleesya sedikit frustated sebab math pun tak dapat highest. In shaa Allah, try your best next year, ok kakak? :)

Sedikit tatapan video sekitar majlis yang ada. 
Kakak Aleesya terima anugerah, dan sedikit persembahan dari 2 Arif. 


Keputusan kakak Aleesya, mommy view from SAPS.
Senang dah sekarang ni nak monitor keputusan peperiksaan sekolah rendah/ menengah anak-anak.
Boleh view terus dari website SAPS, just masukkan no. IC dan maklumat yang perlu.
Link SAPS, klik sini >> 

Syukur mommy bila dah view result kakak Aleesya. Berdebar-debar juga hati mommy nak tunggu keputusan.hehhe..
Walau apa pun keputusan, mommy proud of you kakak.. Sebab mommy tahu awak dah try all out your best. 
Mana result yang menurun, mana soalan yang salah jawap, kita perbaiki ok. 
Always, bersyukur.. ;)


Usung anak-anak seorang diri dipagi hari..hehe. Daddy kebetulan tak ada, off to Aceh. Sobs... :')
Please extra mark your important days for the next year, okay daddy? :p
It's okay..even pada mulanya kakak Aleesya (and mommy :p) agak merajuk coz daddy cannot make it on this day, syukur semuanya berjalan lancar. 
Even cikBaby Nufayla agak cranky... Mommy tetap tabah and managed to handle. :'D



Alham pun mommy terpaksa bagi sedikit umpan on screen games and youtube. On and off sekejap-sekejap bagi untuk dia bertenang sepanjang majlis. Ohh.. How I'm feeling bad about this. :'( mommy dah azam tak nak bagi main fon, tapi that time dah terpaksa. 

Mommy trying to keep update daddy since daddy is away.
Walau tak menang tangan dengan nak update, anak-anak nak ke toilet (Alham pun dah totally diapers free, so memanf extra task untuk mommy bila keluar rumah :'p), dengan baby Nufayla cranky plus nak tidur, dengan nak snap gambar and video plus berebut fon dengan Alham..haha. dan macam-macam. :'D
Thanks to kak Nita and her husband tolong selit kakak Aleesya dalam snap satu dua gambar as back up. :)

Dalam tengahari 12pm++ dah selesai dan sampai rumah.

Then, mommy cepat-cepat nak prepare lunch and off to sekolah agama kakak pula sign report card. 


Alhamdulillah, tahun 2 untuk SRA juga Aleesya cemerlang. 
Tempat ketiga.
Ustazah kata peratus menurun. Tapi mostly dalam kelas murid-murid lain pun menurun.
Usaha lebih gigih dan jangan ponteng lagi ye! :)

Alhamdulillah.. Segala puji bagi Allah.
Mommy bersyukur dan sentiasa berdoa agar anak-anak mommy diberi kejayaan cemerlang seiring dunia dan akhirat.. 

Next year (2018), Aneesa pun join kakak Aleesya sekolah (SK dan SRA). Moga dipermudahkan segala urusan.. In shaa Allah. 

Love,
Mommy_ima~



0 comments on "Majlis Hari Kualiti Sekolah"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men