Friday, 1 December 2017

Brunch at Eat & Repeat Melaka


As salammualaikum wbt... :)

After a hectic week! Mommy really need relax, refresh, recharged. Hopefully dapat plan for holiday with family soon.hehe..

Bila dah sibuk-sibuk, dapat spend masa makan luar dengan family pun rasa nikmat. So, this time daddy treat us with brunch dekat Eat & Repeat Melaka.
Brunch.. Breakfast + Lunch. Baru start cuti sekolah, jadi curi-curi masa untuk start lambat berpagi-pagian.hehe.. Happiness is, not having to set alarm for the next day..hehe. Tapi alarm subuh tu wajib la kan.. ;p

Our first time at Eat & Repeat, jadi kita try sort of the menu.
Lontong, nasi goreng cina, nasi rendang ayam, nasi daging cincang (tak ada dalam gambar), mee kari, ayam tandoori, sagu gula melaka, pulut mangga, teh o ais, sirap, cendol.
Menu yang kami try ni, ada yang sangat menepati citarasa kami. Lontong, mee kari, rendang..sedap. Just perfect taste, cukup rasa. Memang lemak-lemak manis.
Pulut mangga dan sagu gula melaka...superb! :) the best!
Ayam tandoori, simple yang lazat betul. Gurihhh..
Ok, nasi goreng and cendol its so-so for us. Tapi nasi goreng tu anak-anak suka la..macam rasa ala-ala nasi kfc pun ada. ;)
Ada banyak menu lain, so memang harusss repeat datang lagi. :D

Aneesa take order. Alhamdulillah, Aneesa sangat lancar membaca. Jadi dia sebut satu-satu dan ambil order kami untuk tick dalam form order tu.
Sebenarnya, Aneesa ada tertick kat tempat ayam tandoori. Kami tak nak order, tapi sebab dah tertulis situ, bila sampai makanan kami makan je. End up siap tambah order ayam tandoori lagi sebab sedap, anak-anak semua suka.hehehe..

Thanks enrm for having us!

Sesuai dengan nama kedai. Eat pastu kita repeat eat lagi..hahaha. 
Mommy suka. Satu bowl memang cukup untuk kanak-kanak. Jadi tak ada pembaziran makanan yang tak habis, atau macam biasa mommy terpaksa habiskan.hehehe..
Untuk yang diet portion makanan pun sesuai, sebab tak banyak, tapi tetap kenyang. ;) ni lagi mommy suka. 
Then, peluang dapat rasa banyak jenis makanan. ;D lagiiii mommy suka!
Satu bowl hanya RM1.90 je you all!

Nice place. Nice food. Bowl pun so far tak ada yang sumbing. Some people concern about it too. ;)

Licin.. ;D

Thanks daddy sebab bawa mommy and kids makan dekat sini. 

You all boleh try ke Eat & Repeat Melaka. Details location and menu, boleh check FB mereka. 

In shaa Allah kita datang lagi. Tahniah pada enrm!

Love,
Mommy_ima~

0 comments on "Brunch at Eat & Repeat Melaka"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men