Sunday, 18 November 2012

Mana hilangnya greenyhouse..

9 comments
As salam...

wah..wah..saya macam dah samar samar dalam dunia blogger ni! hahaha.. janganlah! saya masih di sini.. :p

tarik nafasss panjang...luruskan kaki. Ok, saya dah berpindah rumah..tapi buat masa ni, duduk di rumah my mil.. sebab, belum jumpa rumah. tak nak la bila dah pindah barang, kena pindah lagi..huwaaa...penatnyer.. 

Lama tak dapat update blog.. komputer dah masuk kotak!haha.. so, saya hanya sempat jenguk sikit blog hanya guna hp saje..nak tinggal jejak n komen, mmg tak dapat lah,.sungguh mencabar blogger guna hp ni..huhu.
dan..bile komputer dah keluar kotak, sungguh menghampakan...tak boleh on pula! haduhai....jadi, saya gagahkan jua menaip guna henset ni..*tarik nafas lagi...penat taip entry guna henset* (ohh..my dear hubby, nanti tolong fix the pc ye...syg kamu!)

Banyak story nak taip..tp kiv dulu la. hmmm...harap cepat la pc ni ok.
Nak update blogshop Eryna Stuff pun agak terganggu. nasib ade yg buat auto publish dulu2..huhu :p

Nanti sy sambung lagi k.. *luruskan jari menaip..haha*

Wslm... :)

p/s: serius sgt rindu nak berblog mcm biasa... (-_-')

Friday, 9 November 2012

Pantai Klebang, Melaka

7 comments
As salam...

Kalau balik kampung my hubby di Melaka, memang tak pernah melepaskan peluang bawa Aleesya main beach..Pantai Klebang, 2 minit je dari rumah MIL. Ye la, kat Shah Alam mana ade beach.. Paling dekat pun beach buatan kat Sunway Lagoon! haha..takkan nak pergi Sunway Lagoon tiap2 hari kan..Kopak! :p

Walaupun pantai Klebang dah tak ori macam dulu sebab dah kena tambak, tapi keadaan tepi pantai tetap mendamaikan.. Ok, layan pixca Aleesya dan kazen paling rapat..tak lain tak bukan, Aniq! :)







Aneesa geli nak pijak pasir tau! tengok tu..kaki dah terlipat kat atas.. letak lagi bawah, lagi tinggi die angkat..hahah..

Lepas ni bila dah pindah Melaka, boleh la Aleesya n Aneesa gi pantai puas2.. :)
Harap segala urusan penghijrahan saya berjalan dengan lancar..

p/s: now dah open pre-order utk Vita-C. Jom order sekarang.. Nanti stok seluruh Malaysia licinn lagi jangan  kecewa. :p PM untuk keterangan lanjut.. [KLIK SINI]

Tuesday, 6 November 2012

Hasrat Aleesya nak naik Thomas train..

3 comments
As salam..

Cerita dah sebulan lebih, baru nak cerita. Asyik terlupa je nak buat entry ni. ni sementara ingat, terus buat..huhu..nanti tangguh2 lups lagi.. :p

Aleesya tak layan sangat pun toons Thomas tu. tapi, sebab terpengaruh dengan cousin aniq, jadi Aleesya kenal la thomas tu. Sampai towel mandi Aleesya pun Thomas ok.huhu..nak beli princess, Aleesya belum layan lagi bab2 princess ni..

ok, dah tercerita lain pulak..haha. Actually nak cerita Aleesya first time kami bawa naik komuter. Kire ni second time die naik train..yg dulu naik train gi bukit bendera tu.. tp Aleesya tak feel kot, sebab ramai sangat orang dlm tu. 
kali ni, kami bawak naik komuter di hari biasa..orang semua kerja, jadi komuter taklah srndat dengan manusia..
Aleesya memang enjoy lah!







takde tuju kemana pun nai train ni. naik pergi dan balik je..haha.

p/s: pemenang GA Tiba2 haritu, lagi 2 pemenang sila tampilkan diri. Kalau tak tampilkan diri sebelum tgh mlm ni, sy postponed hadiah utk next GA ye.. Then, boleh join lagi..kalau dah rezeki tak kemana..hikhik..

Monday, 5 November 2012

Hujan lebat..hujan rahmat...

5 comments
As salam..

Hujan lebat...guruh dan kilat. Aleesya dan Aneesa peluk je dari tadi, sampai tertidur mereka. Mummy pulak tak berani nak alih, sebab takut tejaga and menangis tak sudah diorang ni takut bunyi guruh.
Saya baru plan nak bawa mereka keluar tadi. Lagipun sekali nak pegi pos ofis. Tapi hujan lebat sangat...risau pulak saya nak drive bawak anak2. Huru hara nanti..jadi, saya batalkan niat nak keluar. Keselamatan penting.. Hubby kerja. hari ni dia busy, so tak boleh ambil waktu die sikit hari ni.
Jadi, minta maaf sangat2 sebab x jadi gi pos hari ni.. cuaca sangat tak mengizinkan.
Tapi..mesti ada hikmahnya kan.. 


"Dia lah yang menjadikan bumi ini untuk kamu sebagai hamparan, dan langit (serta segala isinya) sebagai bangunan (yang dibina dengan kukuhnya); dan diturunkanNya air hujan dari langit, lalu dikeluarkanNya dengan air itu berjenis-jenis buah-buahan yang menjadi rezeki bagi kamu; maka janganlah kamu mengadakan bagi Allah, sebarang sekutu, padahal kamu semua mengetahui (bahawa Allah ialah Tuhan Yang Maha Esa)." Surah Al-Baqarah, ayat 22.

p/s: masih menunggu alamat dua orang lagi pemenang. Sila beri ya..ke xmo?hihi.. :p

senarai peserta dan pemenang GA tiba2..

6 comments
As salam..

Setelah check komen dan like kat facebook..yang mana penyertaan ade kedua2 ni, dan menepati syarat2nya..baru penyertaan dikira sah ye..

ok, ade 6 penyertaan yg sah semuanya..

Dan..pemenangnya!


no. 4, 2, 6, dan 3!
ok, update pos adress cepat ye kat komen sini..

then, bg yg x menang or penyertaan tak tersenarai.. janagn putus asa tau..
ade yg lambat bape minit (xpe..nnt join next ga lg tau..jgn la unlike..sedih sy..huu) , ade yang x tersenarai (mungkin masa like kat widget tu, korang tengah x login fb sekali)..
Sangat berterima kasih atas sokongan korang semua..

Saya nak buat GA ringkas lagi..dah jumpa barang baru masa kemas2 nak pindah ni..daripada semua masuk encik tong, baik sy buat ga..kot2 ade yg sudi kan.. :)
nanti sy updet..
wassalam.. 

Sunday, 4 November 2012

Saya nak berhijrah..+ GA TIBA-TIBA

12 comments
As salam...

Actually malas nak buat dua entry.. So, saya gabung je la entry kali ni dua sekali..hihi.

#Saya nak berhijrah...~ :)
Sekarang ni, memang tengah sibuk dalam persiapan kami sekeluarga akan berpindah dari Shah Alam ke Melaka. Yer..pindah rumah. Banyak perancangan yang belum selesai lagi. Cuba untuk buat satu2 agar takde yang termissed. Hampir 4 tahun kami duduk di sini. Banyak sungguh kenangan..Sedih pun ada nak pindah. Tapi, demi kebaikan..insyaAllah. Untuk masa depan.. Kenapa kami berpindah? Panjang ceritanya.. Di lain enrty pasti saya akan ceritakan.
Rumah di Shah Alam ni? InsyaAllah, buat masa ni, perancangan nak dijadikan Homestay. Bermula pada hujung November 2012 ni. Jadi, kalau ade sesiapa nak guna homestay, boleh la contact saya..gerenti puas hati sebab rumah ni memang lengkap segala lah.. Then, dekat dengan kedai2, medan selera, UiTM Shah Alam, pengangkutan awam mudah (bas/teksi), Giant. Takpe..ni cerita kemudian, siap gambar lagik.. Tapi kot2 ade yang urgent nak guna homestay utk konvokesyen UiTM bulan ni kan, boleh deal..hikhik..

Ok, bila nak pindah...mesti lah rumah perlu di'clear'kan kan..time kemas2 ni la ade jumpe segala..~
Banyak benda nak let go.. Ade yg tak pakai lagi pun..
First time saya buat GA dulu, antara hadiahnya ialah SHAWL? Then, saya bagitau yang masih ade shawl baru belum dijumpai kan? Sekarang dah jumpa.. :) dan memang niat nak bagi je kat korang sebab memang saya tak pakai..

Jadi...nak panas enjin GA-GA ni, maka...

#GA TIBA-TIBA...~
Hah! jadilah GA TIBA-TIBA ni.. Senang je.. Tak payah susah2 nak buat entry bagai.. Ape yang korang perlu buat:
1) Like page saya, Zaimah Bakar (Official) - yup, ni page biz saya...tapi, ada juga info2 lain saya update..mana tau ade info yang tibe2 anda perlukan ade pulak saya share kat situ kan. :) Feel free to LIKE..Klik 'Like' kat widget box kanan atas mcm dlm pic bawah ni pun boleh.. :p
2) Just tinggalkan komen kat entry ni, dengan nama FB korang yg like tu. Nanti saya check.. :)

Dah..tu je. Senang kan? Harap ade la yg sudi join.. Total ade 4 Shawl. So, kalau ade 1 komen je, sorang tu konfem dapat lah.. :) Tapi, kalau yang join lebih dari 10 orang, saya akan tambah lagi 3 hadiah misteri..(tak sure lagi.. tapi nanti kemas2 rumah mesti jumpa barang baru lagi..~confirm! :p) Pemenang saya pick guna ramdom no.

Ehh..lupa. GA ni saya open kejap je.
4/11/2012...tamat tepat jam 12 malam..
Then, pagi Isnin, 5/11 saya inform pemenang...
Pastu, pemenang sila update delivery details before 12 tengahari, 5/11/2012 (Isnin)
If sempat, isnin jugak sy pos barang..sebab Isnin saya nak pegi pos ofis nak pos barang, jadi pos sekali hadiah GA. :)

Memang semua tiba2 kan?hihi..
Jika GA ni tak mendapat sambutan langsung, saya akan forward hadiah tu untuk GA akan datang..

Sekian, wassalam..


Aleesya lunch mekdi pree... :)

4 comments
As salam..

Hari ni Aleesya lunch McD... Uncle fakry belanja! yeay...
Suka la Aleesya, dapat apa yang die nak..toy happy meal pun dia pow..haha.
Yang lain tu, uncle tanya Aleesya nak makan apa..(tak sempat mummy nak bisik kat Aleesya mintak Apple pie!hahah) Tapi, macam biasa la..mummy yang dok perhabiskan semuaaaa.. burpp... Alhamdulillah..
"tq uncle!"

p/s: dah join GA TiBA2 saya? tamat tengah malam ni tau.. sonang jo..jom... ;)

Thursday, 1 November 2012

Aneesa dah dapat kaki! :)

7 comments
As salam...
hihi... Aneesa memang dah dapat kaki yang sempurna sejak dalam perut mummy lagi..
Tapi, Aneesa dah pandai gunakan untuk berjalan, malam tadi!
Wah! bukan main excited dia.. 1 rumah die tawaf bape kali pun taktau malam tadi..sampai nampak dia sangat penat and asyik jatuh je..maybe kaki dah lenguh.tp tetap semangat die nak berjalan lagi! :) Good job Aneesa!

Pagi tadi bangun tido, sambung tawaf lagi..haha..sukanya dia.
Alhamdulillah..Aneesa dah pandai berjalan sendiri. Now Aneesa is 1 year 2 month. Really happy tengok dia membesar dengan sempurna depan mata. Love u baby!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men