Thursday, 31 May 2012

LUCKY DRAW BY WWW.MYADYNA.COM

5 comments
As salam...

Dizzy.. baru start keje setelah sekian lama bercuti, mcm ni la gayanya..~ (-_-)
Jadi, mari join GA..hahaha (gitu boleh pulak tak dizzy kan..hik3 :p)


GA ni dianjurkan oleh ibu Adib & Amni (Adyna).
Seorang ibu yang tabah menghadapi dugaanNya..
Semoga semakin tabah menghadapi hari-hari mendatang ye! :)

If u all pun nak join, klik banner atas ye.. :)


 Banner

Diarrhea...dah baik dah! :)

3 comments
As salam...

Hari ni baru masuk kerja semula..hampir seminggu tak masuk kerja kerana saya diserang diarrhea (cirit birit)..
Alhamdulillah..dah sembuh dah.. :)
Kali ini diarrhea saya paling teruk. Start kena pada Khamis malam, sampai la semalam..huh!
Tapi sempat juga hujung minggu lepas balik kampung my hubby sebab dah janji nak bawa Aleesya main pasir pantai kat Klebang tu.. (barang semua pun dah packing)
 Balik kampung tu, memang saya rasa tak ceria langsung, duk menahan kesakitan perut yang sentiasa memulas-mulas. (tak dapat menikmati masakan mak mertua yang sedap-sedap!wahhh..pandang je la...selera pun takde sangat, asyik makan muntah semula je..)
Nak balik kampung saya jenguk mak abah pun tak dapat.. :( (next time, angah balik ye mak abah...rindu mak abah..)
Dah 2 klinik saya pergi...macam-macam ubat dapat..
 Ni baru ubat dari 1 klinik...ade klinik lain lagi and hospital pun dapat ubat macam-macam.. :p

Dan..diarrhea semakin teruk...plus with high fever! aduhai...badan saya dah lembik sangat.
Hari Ahad, sepatutnya balik Shah Alam semula sebab my hubby kerja.. (saya dah dapat MC. dokter tengok saya pun tak larat agaknya..MC sampai la 3 hari terus)
Tapi, malam-malam tu, pergi hospital.. Badan saya dah menggigil-gigil..biru-biru..
Lembik sangat..
Dokter nak tahan wad, tp saya takmo..hahah!
So, masuk air + ubat-ubatan je.. ade la dalam dua jam my hubby and Aleesya tunggu (Aleesya awal-awal dah tidur.. :p) Aneesa kami tinggalkan pada my MIL. (saya tak larat nak angkat dia..kesian Aneesa..)

Alhamdulillah..sekarang semuanya kembali seperti biasa..
Now, my hubby pula demam..kesian dia. (kepenatan jaga saya masa saya sakit kot..sampai demam-demam dia...)

p/s: Terasa lama sangat tak jenguk blog ni dan kawan-kawan yang lain.. maaf ye. Hari ni saya jenguk mana yang mampu je.. (sebab kerja pun banyak yang nak kena settle dulu.. :p)


 Banner

Thursday, 24 May 2012

Swimming pool dlm bathroom?

12 comments
As salam...

Kitorang ade swimming pool dlm rumah! :)
Kondo pun swimming pool public kat luar tau. Best betul ade swimming pool dlm umah~ :p

Swim ke? berendam je kot...
*sorry kalau pic ni seksi sikit..budak2 kan :p
 Al maklum la..bathroom pun cenonet kan.. bath tub pun xde buat berendam.
Pakai la mini pool je..nk pegi swimming pool kat Pusat Akuatik tu, takkan hari2 kan..huh~
Sonok jugak tgk dua beradik ni swim..eh, berendam!
Terkekeh2 gelak.. 
Lama dah beli, mmg berjasa betul pool yg comel ni.Muat2 je dlm bilik air kitorang yg comel jugak.. :p

Mini pool ni memang byk fungsinya..
Masa Aneesa baru lahir (kira time baby yg dimandikan ikut step2 tu), kitorg pakai mini pool ni je.
Kire macam besen baby bath tub tu la (mmg x penah beli sbb xde ruang nk simpan nnt sbb rumah pun cenonet kan..hihi..- insyaAllah harap2nya 1 hari nnt akan beli rumah yg best sikit..amiiin..-siap ade swimming pool real lagi..hahaha. berangan!)
Hmm..mini pool ni pun jd bath tub kitorg jugak kadang2..hahah :D (yela, tetiba rasa nk berendam bagai kan..~ :p)

Bila rasa xmo pakai, buang angin...lipat2 simpan.

p/s: tak sabar nak balik kampung minggu ni. Kat kampung husband ade pool besar..mak bapak pun boleh muat skali.  Boleh la Aleesya n Aneesa swim ngn kazen2 yg lain.. yeay!mesti lagi seronok.. (baby Aneesa pun ade float sendiri - tak sempat nak buat entry ttg baby float lagi..best sgt!)


 Banner

Wednesday, 23 May 2012

Wordless Wednesday: Kaki comel yg asyik kena gigit oleh mummy!

5 comments
As salam...

Sgt geram tgk tgn n kaki beby yg kecik2 comel!
ni pic kaki Aneesa masa baru2 lahir dulu..
(mangsa kena geget je ngn mummy sampai skg..~ :p)

Photo credit to Elvira Studio


 Banner

Baby Aneesa Demam lagi...

10 comments
As salam...

Anak jepun ni demam...cian die.
Mlm td badan die panas sgt.. tepek coolfever and basahkan badan die sikit2 bg sejuk.
Before tido malam td dah bg ubat..tp mcm biasa la, byk yg diluahkan je, telan tak seberapa..

Pagi2 buta budak kecik ni dah celik mata..tidur dia pun mmg tak lena..
Jd, mami pun haruslah celik mata sekali layan die.
Bawak die main2 kat hall (sbb xmo kacau kakak die tdo kat dlm..)
Kejap gelak, kejap merengek.. badan die tak sedap agaknya.

Kesian die..
Start from the day yg baby Aneesa meragam tu, badan die mmg suam2 je..
Tp mlm td suhu tinggi sikit.. 38.5..
Turun naik panasnya.
Pagi2 before 6am dah mandikan supaya tak panas sgt (plus, pagi2 die dah poopoo..mami pun tak mandi lagi..huhu :p)

Nampaknya pagi td lepas mandi, suhu dah turun..jd sy takde la ambil cuti sbb ade keje perlu disettlekan (cuti pun dah tinggal sikit sgt...)
Tp pesan kat nursery, kalau die panas balik perlulah bgtau cepat2 (risau juga ni...anak lagi penting dari keje..)
Dah mesej teacher kat taska jugak..minta diorang update.

Org ckp demam nak membesar kot.. Gigi pun dah nampak kecit je. (x dpt nk snap pic gigi die lagi, nk bg tengok pun bukan main susah.. :p)

"Sabar ye syg... nnt mummy balik cepat2 ambil syg ye.." (mmg selalu balik cepat pun..hihi. tak sanggup nk balik lambat n ambil kids lambat..)
Si comel anak jepun mami dedi! - semua nk gigit masuk mulot..~ (-_-)'

p/s: baby nk tumbuh gigi ni akan demam banyak kali tak? setiap bijik gigi die nk tumbuh demam ke, atau demam 1st time nk tumbuh je? (xde pengalaman sbb masa anak 1st tumbuh gigi xde demam pun...)



 Banner

Tuesday, 22 May 2012

Segmen: Imbau kenangan saat sah jadi miliknya

9 comments
As salam...
Best pulak nk mengimbau saat manis bersama yg tersayang ni.. (berbunga2 hatiku kembali)
Sambil2 join segmen (banner bwh entry ni), sambil sy layan perasaan sorang2 ea..
Bg yg tak larat nak baca sbb sy syok sendiri, harap sabar la ye..hik3.. :p


Sy belajar di UiTM Shah Alam.. Sang Arjuna juga..
Masing2 tidak sedar kewujudan masing2.. bertemu kerana kami sama2 berpersatuan Kesatria Negara (kami komander ok! garang..huhu..xde masa bercintan cintun)
Tp mmg sudah tertulis jodoh kami.. Kami hanya berkawan..
Semakin rapat.. Tp tak declare pakwa makwe pun (walaupun dalam hati masing sendiri mau tau la kan..)
Actually, abah saya tak berapa suka sy berkawan dgn lelaki..tp entah kenapa, abah bagai sudah tau dia jodohku.. abah mcm bg green lite je sy kawan dgn dia.. :) (dlm masa yg sama kalau sy kwn ngn org lain, mcm abah tak bagi je..pelik. :p)

Tp tiba2 si dia melamarku.. (dlm hati terkejut sbb kami mcm tak bercinta pun..hahah)
Hati sgt gumbira tidak terkata.. tanpa fikir panjang, terus bgtau mak abah.. (lagi la mereka terkejut - bila masa pulak anak aku ni bercinta cintun??boyfriend pun tada...)

Keluarga si dia merisik 3.8.2008...bertunang 24.8.2008..
dan teruskan majlis pernikahan pada 27.12.2008...
Wah..wah...begitu pantas masa berlalu..
Kadang kala mcm tak perasan je bila semua berlaku...
Status bertukar..dan sejak hari itu hidupku berubah..
Semakin bahagia sehingga ke hari ini..(plus, Allah anugerahkan dgn anak2 yg comel - pengikat kasih syg antara kami..)
Syukur Alhamdulillah..

Walaupun kami mcm tak bercinta sewaktu berkawan, tp rasanya officially bercinta selepas saya sah menjadi miliknya.
"Love after Marriage will Be more Awesome & full with Barakah...~♥"


Click banner bawah ni for more info bout this segment ok!cepat2...today last day, till 2pm :)

p/s: sorry la..xmo cite detail2 sgt..nnt bosan sgt baca berjela-jela (skg pun mesti korang dah bosan kan..hihi).. next time, walaupun tanpa bersegmen, kita citer lagi detail part by part ok..

Monday, 21 May 2012

Hubby lagi hebat memasak!

11 comments
As salam...

Huhuu.. malu...but, that's the truth... :p
Sejak dah mempunyai 2 org anak ni, my hubby really take apart in some of the house work!
(hee...doesn't mean i'm doing nothing ok! SOME of it..kih3)
Yup...since both of us working, mencari rezeki utk keluarga. Jadi, my hubby ni mmg tak berkira..
(walaupun dlm hati sy ni agak sedih tak dpt lakukan semuanya perfectly...i'm not a superwoman! Yes..i need help from my hubby a lots..~)

Balik kerja, terus gi taska ambil princess2 sekalian..
Sampai rumah, siapkan anak dan masak..
From here, me and hubby need to split.. Sorang layan anak2, sorang lagi di dapur..
My hubby prefer stay at kitchen. (Hubby lagi pantas memasak - ala2 masterchef gitu, harus pantas!)
Lagipun, my lil Aneesa confirm mengempeng lamaaaa-lamaaa! (maybe x puas minum susu tatkala ditinggalkan di taska..)

 
 Ketam masak lemak by my hubby..nyummy!

Sayur..
Kids meals for Aleesya..

If baby Aneesa dah mengempeng dlm kete masa otw sampai rumah, baru la mami dapat masuk dapur pulak.
Or, sy sediakan barang2, siap2 potong semua, hubby tinggal campak2 je dlm kuali.. :p
(my hubby masak mmg sedap! dan nampaknya semakin sedap sbb hari2 memasak.. sy jugak yg terkial2 memasak skg ni...hahah :D)

Anyway..thank u so much to my dear hubby.. sgt bersyukur coz my hubby ni sgt la baik dan byk mmbantu. :)
Love u so much dear!

p/s: masih tersemat di hati bercita2 menjadi surirumah sepenuh masa... menjaga keperluan anak-anak dan suami dgn sempurna. InsyaAllah..suatu hari nnt. :)

 Banner

Taska Sport's Day

2 comments
As salam...

Last Saturday, 19th May is Sport's day for tadika/ taska Aleesya..
Aleesya not taking a part. But we just going there to fill up the weekend, plus nak biasakan dgn Aleesya with her school activity.

Best tgk gelagat kanak2 ni bersukaneka.. 
Happy je tgk.. Aleesya? hmmm...pemalu sgt. Maybe baru lagi kot, tu yg tak berapa nak mesra.
Kawan2 yg approach pun, Aleesya tak bape nak layan (ade sorg boboi ni bg Aleesya cupcake and vitagen..Aleesya ni malu sgt. nak ckp 'thank u' pun slow je..tp vitagen n cake amek tau..hihi)

Daddy ade keje..11:30 am baru dtg.
Dtg je terus masuk game utk ibu bapa tanpa segan silu..~
Even daddy sepak bola dgn sopan santun sambil dukung Aleesya yg xmo turun..
tetap.. GOL!!!
"ahh...ini enteng saja.."daddy said.
1st place ok! jadi la..ade jugak yg dibawa pulang. 
Lgpun kitorg tak dpt cabutan betuah (sy mmg susah nak lekat bab2 lucky draw ni..haha)
ni hadiahnye..
Nama pun sukaneka kan.. usah demand2 ye..

 Bye...~♥


 Banner

Friday, 18 May 2012

Malam semalam baby Aneesa meragam..

5 comments
As salam...

Baby meragam? itu perkara biasa for all mommies & daddies kan..
Baby Aneesa jarang sgt meragam sejak die lahir.
So, bile die meragam sekali sekala ni, mmg sy tetiba mcm curious...puas pikir nak tau jugak puncanya.
 Tp, alhamdulillah...malam td dah tak meragam.

So, setelah dikaji2.. masih belum tau punca sebenar.
Adakah sebab kembung? Tidak. dah sapu minyak, tepuk2 perut pun x kembung.
Lalu tempat2 pelik? org selalu ckp jgn gi tempat2 yg x sesuai. Semalam petang gi pasar malam, tempat tu mmg x bersih sgt kan..hmm~
Demam? Suam2 je, tp mcm x demam.
Nak tumbuh gigi ke? hah! maybe kot.. Gusi die baru mcm nak pecah, dah 5 hari, tp gigi x naik2 lagi..

Rasanya die sakit gusi kot..ntah la..ksian die.
Tp sebab baby Aneesa meragam semalam, sy tak sempat malam tu nak prepare present teacher's Aleesya kat taska. Semalam kan dorg buat hari guru kat taska.
(nak beli, terlupa nak singgah kedai..mlm kedai dah tutup baru teringat!)
Konon2nye nak bgn awal je la nk prepare.
Bgn terlambat jugak, kul 5 pagi.hahah.. Memang kelam kabut la..
Ape je yg saya sempat buat? Seperti entry sy sebelum ni...nak tau klik [sini]
Macam2 nk buat kot..tp ni je yg sy sempat buat.
Tadaaaa...
 Buat kad je... ade 5 teachers semuanya..semua sama, kaler je lain2 and letak nama.
Dah! settle.. takpe la, next time sy prepare awal2 sikit.

Then, ternampak kat blog ina buat roti paung! tetiba teringin nak mkn..
Jd, konon2 nak buat utk breakfast..(ada hati nk buat mcm2, dah la bangun lambat kan!)
Sempatkan jugak buat roti ni..
Tapi kannnn....huk3.. :'(
Tergaring..tgk la, kaler die legam sikit!
Walau ape pun, rasanya sedap jugak..hhihi... (garing di luar, lembut di dalam)

Makan panas2..sedapnye.. (bile dah sejuk mcm kebatun sikit! byk perlu belajar ni utk buat yg perfect..huuu) 

p/s: Korang tergelak tak tengok pic roti tu..gelap kan..hahah..
mesti teacher Aleesya pun terkejut and tergelak sama. Semalam tapaukan die buat breakfast jugak.. :p


Aleesya went to school - no more tears!

2 comments
As salam...

Yesterday, is 4th day Aleesya went to nursery with no more tears!
Actually, yesterday already tearing at home (T_T)
But, after daddy pujuk2, Aleesya dah tak cry all the way from kereta to taska..
We promised to buy pencil colours for her..so, after take her back from nursery, straight away to stationary shop and buy the pencil colours.

Today, is 5th day..
Also not crying... Such a good big girl my Aleesya~♥
(Daddy promised to buy balloon for her..huh! ok la tu, at least we reward something coz she done well.. ☺)

My Doctor Baby!
(belajar pandai2 nnt boleh jd dokter ok syg...)
Love u so much my precious lil princess..Aleesya Elvira..~♥

Thursday, 17 May 2012

10 TIPS MERANGSANG OTAK BAYI/ KANAK-KANAK

3 comments
Pakar perkembangan bayi percaya bahawa tahun-tahun pertama kehidupan bayi merupakan tempoh utama pembelajaran berlaku. Anda tidak perlu muzik-muzik klasik, pita-pita belajar bahasa atau kad imbas untuk merangsang otak bayi atau kanak-kanak. Alat pembelajaran terbaik baginya ialah ANDA. Bercakap, menyanyi dan ketawa bersama-sama.

1. BERTENTANG MATA. Ambil peluang ketika mata si kecil terbuka luas dan lihat dalam-dalam anak matanya. Bayi kecil dapat mengenal wajah di awal usia dan wajah anda adlah yang paling penting. Setiap kali dia
merenung anda, dia sedang membina memorinya. (Kadang2 bila minta Aleesya tenung sy, nampak mcm she's staring on the air..not really focus on me. Juling air kah??ish..hopefully not! hihi :p)

2. BERCAKAP-CAKAP DENGANNYA. Walaupun reaksi yang akan anda dapat adalah rupa keliru dan hairan di wajahnya, cuba berhenti sebentar di antara ayat untuk menggalakkan bayi memberi reaksi. Lama-kelamaan, dia akan dapat menangkap ritma perbualan dan mengisi ruang kosong yang anda biarkan senyap tadi. (Perlu cakap sebiji-sebiji kot..kalau laju sgt, mmg my kids ni akan tercengang..or "huh? what mummy said?")

3. JIKA BOLEH, SUSUKAN DENGAN SUSU BADAN. Lakukan selama mana yang anda boleh. Tahukah anda bahawa kenyataannya adalah, kanak-kanak bersekolah yang disusukan badan semasa bayi tinggi Iqnya. Tambahan pula, dengan menyusu badan anda dapat merapatkan hubungan dengan bayi sambil menyanyi, bercakap atau membelai rambutnya. (Sedang berusaha..hope jgn la kering awal sgt..)

4. JELIRKAN LIDAH. Kajian menunjukkan bahawa bayi yang baru lahir semuda dua hari dapat meniru pergerakan wajah yang mudah – ia menandakan kaedah penyelesaian masalah di awal usia.(my baby Aneesa mmg suka menjelir lidah sehingga sekarang. Tak ajar pun..tp penat jugak tgk die asik main lidah je)

5. GELETEKLAH BAYI ANDA. Geletek keseluruhan tubuhnya. Ketawa, merupakan langkah pertama dalam perkembangan humour bayi. Permainan seperti ‘cak cekur’ dan ‘labah-labah panjat perigi’ dapat mengajar anak bagaimana hendak menjangka apa yang bakal berlaku.(kita geletek dia, die geletek kita balik...camne?hehehe.. anak kita pulak nk tgk perkembangan kita kot..haha :D)

6. NYANYIKAN LAGU UNTUKNYA. Belajarlah sebanyak mungkin lagu yang anda boleh atau rekalah lagu anda sendiri (“mari kita tukar lampin, tukar lampin, tukar lampin….”). Mainkan lagu Beethoven atau Beatles… Ada kajian yang mencadangkan bahawa mempelajari ritma muzik, ada kaitan dengan pembelajaran matematik. (Hari2 mmg karaoke Nursery song dgn die..~☺)

7. GUNAKAN MASA MENUKAR LAMPIN SEPENUHNYA. Gunakan waktu menukar lampin untuk mengajar bahagian-bahagian badan atau pakaian. Ceritakan sambil menukar lampin untuk mengajar bayi menjangka rutin. (yg ni mmg sy x dan..sbb time pakai diapers, selalu nak cepat je.my baby x suka baring, kejap je nak bgn)

8. SENTUH DAN RASA. Simpan sekotak helaian kain dengan tekstur yang berbeza-beza; sutera, kain tuala, kain kapas dan linen. Perlahan-lahan sapukan kain-kain tersebut pada pipi, kaki dan perut bayi sambil bercerita bagaimana rasanya.(sentuh ngn ais or air sejuk.. "sejukkkk" )

9. BERI KATA KUNCI. Jika anda berkata “Mak nak buka lampu ni,” sebelum menekan suis, anda sedang mengajar sebab dan akibat.(Oooo...hihi)

10. BACA BUKU. Berulangkali. Saintis telah mendapati bahawa bayi semuda lapan bulan dapat belajar mengenali turutan dalam cerita jika dibaca dua atau tiga kali berturutan – ia dipercayai membantunya belajar bahasa.(Ok, baiklah!)

rujukan: abinajwan.com @ Breastfeeding Zone

p/s: sekarang kena luangkan lebih masa dgn kids... mcm sibuk je kebelakangan ni..kesian my kids..huhu..~
"sabar ye syg2ku..nnt mummy balik kite spend time together k.." bila la dpt gi bercuti ni...~??
Ni pixca bercuti bersama Aleesya masa beby2 @ Pulau Redang.. belum pernah bawa baby Aneesa bercuti lagi. Next percutian dgn baby Aneesa pulak! :)

Wednesday, 16 May 2012

Hadiah Hari Guru My Kids' Nursery?

2 comments
As salam...

Hari tu baru terbaca entry rakan blogger beli hadiah utk teacher taska kids die..
Lupa pulak skg ni my kids dah hantar di taska. So, haruslah melibatkan diri dlm aktiviti seperti itu jugak! :)

I'm still thinking..what is the most suitable, valuable and...jimat! hahah.. (ye la, skg tgh2 bulan mmg paham2 je la kan..hik3 :p)
Ingat nak buat sendiri je.. Tapi ada masa ke?
Tp nak buat ape ye?
Mcm ni ke????

Maaf la ye... bakat saya tak sampai tahap ni la..aiyakk!

Dulu penah buat cupcake sekali je..main2.
Dah la buruks rupanya..rasanya.."hmmmm...boleh la"..huuuu..~ (-_-)
Pic bwh ni cupcake main2 ngn Aleesya dulu..sila la kutuk ye, sy paham..hahah.. :D

So, apakah yg sesuai ye?
Craft?
Mcm ni?
Adoyaiii.. ni lagi x terer.. bg picture sahaja dari pakcik google ni boleh?hahah.. :D
Masa father's day, buatkan hadiah craft hubby utk Aleesya.
1 malam tak tido okay!!! tak sanggup la pulak tak tido malam ni utk buatkan teacher's aleesya punya present.hihii.. :p
 ini dia bantal daddy's day last year..~ :)

Hmm..still thinking. Any suggestion?

Wordless Wednesday: Happy Teacher's Day!

2 comments
As salam...
Selamat Hari Guru kpd semua pendidik yg berhati mulia... :)

Orkutjunks.com™



p/s: Happy Teacher's/ Lecturer's Day to my hubby..boleh gitu? Boleh la, pendidik anak bangsa juga kan.. :p

Nursery atau Baby Sitter?

2 comments
As salam...

Last Monday is the first day Aleesya and Aneesa at Taska.
Before this, they all staying at the Baby Sitter house.. (jiran blok depan je.. :p)

And you all? Prefer hantar taska ke rumah pengasuh?
Of coz la JAGA SENDIRI kan?????hahaha (idaman sy mmg nk jd fulltime housewife, duk rumah mengadap anak2 24jam! Tp apakan daya saya...)

Tuesday, hari kedua hantar.
As usual, Aleesya yg melalak..adik die ok je..~ (-_-)huu

Ye la...Aleesya tak pernah pergi taska. Dunia baru untuk dia.
Untuk sehari dua ni mmg tak nampak lagi perkembangan Aleesya di sana..
After a week, kita update ape kebaikan Aleesya di sana ye..Hope semuanya ok.

Aneesa pula? Ok je..
Tapi sejak dua menjak lepas die kena chicken pox hari tu, Aneesa langsung tak nak kena tinggal.
means, selagi die berjaga tu, melekap je nak dukung. Paling ok pun, die nak kena ade org duduk seblah die time die main tu..start bangun je,mula la die..uWaAAAaaa... (ToT)
 dan begitu juga semalam die di taska..sabar je la teacher ye.
"hey Aneesa syg, awak ingat teacher nak mengadap awak sorg je ke?ade byk baby di sana la..syg independant sikit pls..." 

Below pic selepas ambil they all from taska..
kemas dan bersih..

 Aneesa x comot2...dpt kat mummy terus mkn biskut comot2..haha.. :p


Aleesya dgn rambut tocangnyer..



On their first day, sy risau juga ttg dorg ni.
Then, sy asyik la mesej Teacher diorang tanya perkhabaran di sana.. (sgt lega bila teacher reply bgtau kedaaan my kids semuanya ok) 
 
 Sms replied by teacher.. :)

Kenapa kitorg nak tukarkan kids ni ke taska dan tidak terus stay di rumah pengasuh???
next time ade masa sy buat perbezaan hantar rumah pengasuh dan taska..dan jg sendiri...hihi :p


p/s: kagum dgn full time housewife sebenarnya sbb dlm 1 hari mampu menguruskan anak2, suami, kemas rumah, masak, basuh baju, lipat baju, bercucuk tanam, online..hihi. bila sy cuti, nak uruskan semua tu dlm 1 hari rasa mcm x cukup je masa. Mampu ke sy jd suri rumah yg berjaya satu hari nanti?huuhuu..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ONE Family Memories... © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men